21/3/16

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε ομάδα διδασκόντων και φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε ομάδα διδασκόντων
και φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα ομάδα διδασκόντων και διδασκομένων της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και ομάδας φοιτητών από άλλες χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται στην Ελλάδα και παρακολουθούν μέρος του προγράμματος σπουδών και εντατικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στο ΕΚΠΑ. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ στην Κύπρο. Της αποστολής ηγείτο ο Αναπληρωτής Πρύτανη του ΕΚΠΑ Καθηγητής Κώστας Μπουραζέλης. Συμμετείχαν, επίσης, ο Ομότιμος Καθηγητής Ανδρέας Βοσκός, ο Καθηγητής Νικόλαος Μαλιάρας και ο Αναπ. Καθηγητής κ. Παναγιώτης Κοντός.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, προέβη σε ιστορική ανασκόπηση του κυπριακού προβλήματος και αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις,   τονίζοντας ότι το κλειδί της λύσης βρίσκεται στα χέρια της Τουρκίας. Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε, επίσης, στην πολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Καθηγητής Μπουραζέλης, ευχαριστώντας τον κ. Ομήρου, μίλησε για τα επιτεύγματα της δημοκρατίας στον ρου της ιστορίας και τόνισε τους δεσμούς Κύπρου και Ελλάδας μέσα από την επιμονή και τους αγώνες τους για τη δημοκρατία.

Ο κ. Ομήρου απάντησε, τέλος, σε επιμέρους ερωτήσεις διδασκόντων και φοιτητών.