21/3/16

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου


O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όλοι οι ασθενείς που ήταν προγραμματισμένοι για χειρουργικοί επέμβαση και τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στις λίστες χειρουργείων από τις 15 Μαρτίου 2016, ημέρα έναρξης της απεργίας των νοσοκόμων, θα αποσταλούν στον ιδιωτικό τομέα για να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Η επιλογή του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου παραπομπής θα γίνεται από τον Διευθυντή Κλινικής και θα επικυρώνεται από τον Διευθυντή του Νοσοκομείου. Οποιαδήποτε παράκαμψη παραπομπής σε συγκεκριμένο ιδιωτικό νοσηλευτήριο θα πρέπει να δικαιολογείται επαρκώς από τον Διευθυντή της παραπέμπουσας Κλινικής.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση που έφερε σήμερα ενώπιον του Σώματος ο Υπουργός Υγείας για δημιουργία Τομέα Μελετών Θεσμικού Πλαισίου για θέματα Δημόσιας Υγείας. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε ακόμη την υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας για απόσπαση του Διευθυντή των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών κ. Λοΐζου Παναγή στον νέο αυτό Τομέα, που θα υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας».

________________