21/3/16

Στην Λευκωσία το 18 ο Συνέδριο της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο

Στην Λευκωσία το 18 ο Συνέδριο της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής
 της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο

 
Άρχισαν σήμερα, στην Λευκωσία, οι εργασίες του 18 ου Συνεδρίου της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για την Μεσόγειο (ΓΕΑΜ), του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία ( FAO).

Κατά την προσφώνησή του, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης υπογράμμισε τη συμμετοχή και την υποστήριξη της Κύπρου στις εργασίες της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για την Μεσόγειο και του FAO, και, ιδιαίτερα, από τη θέση που κατέχει ως μέλος του Συμβουλίου του FAO για την περίοδο 2015-2018. «Η Κυβέρνηση της Κύπρου υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για την Μεσόγειο που είναι η ανάπτυξη και η διατήρηση της ορθολογικής διαχείρισης των έμβιων θαλάσσιων πόρων και της βιώσιμης ανάπτυξης της ιχθυοκαλλιέργειας στην Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο κ. Υπουργός. Ο Υπουργός Γεωργίας υπέδειξε, επίσης, την σημασία που έχει η συνεργασία των περιφερειακών χωρών στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στη διαχείριση της αλιείας στην περιοχή της Μεσόγειου .

Μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου θα προκύψει επιστημονική εισήγηση για τη διαχείριση της αλιείας προς την Περιφερειακή Οργάνωση Διαχείρισης Αλιείας για την Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα.  

Στο Συνέδριο, που συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για την Μεσόγειο του FAO, συμμετέχουν εκπρόσωποι 20 χωρών της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.