26/2/16

Υπογραφή συμβολαίων για τη δημιουργία πολυδύναμου κέντρου στον Ασκά

Υπογραφή συμβολαίων για τη δημιουργία πολυδύναμου κέντρου στον Ασκά


Υπογράφτηκαν στις 25.2.2016 μεταξύ του Επάρχου Λευκωσίας κ. Μάριου Παναγίδη και της κοινοπραξίας «Α. Αντωνίου και Υιοί Λτδ» και «Μαντορίνης Εργολαβίες Λτδ» τα συμβόλαια για τη δημιουργία πολυδύναμου κέντρου στον Ασκά.

Το έργο αφορά σε συντήρηση/αποκατάσταση του υφιστάμενου νεοκλασικού κτηρίου (παλαιού σχολείου), την προσθήκη νέας πτέρυγας και τη διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου. Το κτήριο θα έχει τη δυνατότητα διαχωρισμού σε δύο επιμέρους αίθουσες, οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποικίλες δραστηριότητες και στις οποίες θα λειτουργούν τμήματα θεάτρου, μουσικής, χορού, ζωγραφικής και άλλων δραστηριοτήτων, καλύπτοντας όλο το φάσμα των ενδιαφερόντων των κατοίκων της περιοχής. Ταυτόχρονα, στο πατάρι του κτηρίου θα υπάρχουν εγκατεστημένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές για ελεύθερη χρήση και για σκοπούς διδασκαλίας πληροφορικής και όχι μόνο. Στο πίσω μέρος του κτηρίου θα δημιουργηθεί αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, η οποία σε συνδυασμό με τη παιδική χαρά στον προαύλιο χώρο, δίνει τη δυνατότητα απασχόλησης στα παιδιά μικρότερης ηλικίας, αξιοποιώντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χρόνο τους. Παράλληλα, ο προαύλιος χώρος στη πρόσοψη του κτηρίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων, σε συνδυασμό ή και ανεξάρτητα από το υφιστάμενο κτήριο.

Η δημιουργία του πολυδύναμου κέντρου, συνολικού κόστους €566.082+ΦΠΑ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (50,35%), την Κυπριακή Δημοκρατία (44,65%) και το Κοινοτικό Συμβούλιο Ασκά (5%). Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 15 μήνες.