19/2/16

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 0600 19/02/2016 ΜΕΧΡΙ 0600 20/02/2016 (ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ)

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ A


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 0600 19/02/2016 ΜΕΧΡΙ 0600 20/02/2016
(ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ)

Η σχετικά θερμή αέρια μάζα για την εποχή που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από το Σάββατο. Από την Κυριακή θα επηρεάσει την περιοχή βαρομετρικό χαμηλό. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, που δυνατό κατά διαστήματα την Παρασκευή οι συγκεντρώσεις της να είναι αυξημένες.
Σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά, κυρίως στα δυτικά, βόρεια και στα ορεινά, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Τοπικά στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγμένη, για να καταστεί μέχρι το μεσημέρι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα νότια και βόρεια παράλια ταραγμένη. Στα δυτικά παράλια θα είναι μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος, όμως τοπικά και κυρίως στα δυτικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη στα νότια και ανατολικά παράλια, αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ενδέχεται να σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.
Τη Δευτέρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ή και καταιγίδα, κυρίως στο εσωτερικό, στα ορεινά και στα ανατολικά, αλλά από το μεσημέρι και μετά αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατο, αισθητή πτώση την Κυριακή και μικρή άνοδο τη Δευτέρα.

Ώρα έκδοσης: 0500 Ημερομηνία: 19/02/2016