14/1/16

Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας με Οργανώσεις της ελληνικής και εβραϊκής ομογένειας των ΗΠΑ

Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας με Οργανώσεις
της ελληνικής και εβραϊκής ομογένειας των ΗΠΑ


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπείες της Αμερικανοελληνικής Μορφωτικής Προοδευτικής Οργάνωσης (AHEPA – American Hellenic Educational Progressive Association ), του Ελληνοαμερικάνικου Ινστιτούτου (AHI – American Hellenic Institute) και της Aμερικανοεβραϊκής Οργάνωσης Β’Nai B’rith. Τις αντιπροσωπείες αποτελούσαν υψηλόβαθμα μέλη των τριών ομογενών Οργανώσεων, καθώς και ο κ. Malco l m Hoenlein, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου των Προέδρων των Μεγαλύτερων Αμερικανοεβραικών Οργανώσεων (Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations).

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε κατά κύριο λόγο η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, καθώς και θέματα που αφορούν στην κατάσταση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.   Ο Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η στρατηγική σύζευξη μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ δεν αποτελεί μόνο προϊόν σύγκλισης κοινών συμφερόντων, αλλά και κοινών αρχών και αξιών.

Ο κ. Υπουργός τόνισε επίσης τη σημασία προώθησης στρατηγικών συνεργασιών για προστασία όχι μόνο των εθνικών μας συμφερόντων, αλλά και της κοινής προοπτικής και ενός κοινού οράματος για την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, έγινε ενημέρωση σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην ανάγκη ύπαρξης ρυθμίσεων που θα διασφαλίζουν ότι η Κύπρος θα είναι ένα ανεξάρτητο κράτος χωρίς κηδεμόνες και χωρίς αναχρονιστικά συστήματα εγγυήσεων.

Ο Υπουργός Άμυνας επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες στους εκπροσώπους όλων των οργανώσεων που παρευρέθηκαν στη συνάντηση.
_____________