30/11/15

Ευκαιρίες επιμόρφωσης στελεχών της ΕΦ μέσω υποτροφιών σε κυπριακά πανεπιστήμια



Ευκαιρίες επιμόρφωσης στελεχών της ΕΦ μέσω υποτροφιών σε κυπριακά πανεπιστήμια

Αριθμός υποτροφιών έχει προσφερθεί από ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου για επιμόρφωση των στελεχών της Εθνικής Φρουράς και του προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας. Οι υποτροφίες παρέχονται στο πλαίσιο της εφαρμογής των Μνημονίων Συνεργασίας, αλλά και της ευρύτερης επιδίωξης του Υπουργείου Άμυνας για συνεχή εκπαίδευση και ακαδημαϊκή ενίσχυση των στελεχών της Εθνικής Φρουράς, αλλά και του πολιτικού προσωπικού του. Συγκεκριμένα, προσφέρθηκαν οι ακόλουθες υποτροφίες:
  • Το Πανεπιστημίου Κύπρου προσέφερε σε αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς στη μνήμη του τέως Υπουργού Άμυνας, αείμνηστου Τάσου Μητσόπουλου, μια πλήρη υποτροφία για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Πολιτικής Επιστήμης.
  • Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσέφερε δύο υποτροφίες ύψους 50% στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Συστήματα Πληροφορικής», ενώ μια πλήρης υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία» θα προσφερθεί από το ερχόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο. Για το πρόγραμμα «Συστήματα Πληροφορικής» έχουν ήδη ξεκινήσει τα μαθήματα.
  • Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου προσέφερε 3 πλήρεις υποτροφίες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα «Πληροφοριακά Συστήματα» που θα προσφερθεί από το επόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο.
  • Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις για τις υποτροφίες τόσο του Πανεπιστημίου Νεάπολις, όσο και του Πανεπιστημίου Κύπρου, βρίσκονται στη διαδικασία αξιολόγησης από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα τα οποία έχουν την ευθύνη επιλογής των υποψηφίων στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων. Η υποτροφία για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία» που θα προσφερθεί από το ερχόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο, αναμένεται να προκηρυχτεί τον επόμενο μήνα.
  • Οι ενδιαφερόμενοι για τις υποτροφίες μπορούν να αποτείνονται για περισσότερες πληροφορίες στα προαναφερόμενα ακαδημαϊκά ιδρύματα ή στο Γραφείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Υπουργείου Άμυνας.

Γραφείο Τύπου, 29 Νοεμβρίου 2015