28/10/15

Δηλώσεις Υπουργού Άμυνας μετά την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη




Δηλώσεις Υπουργού Άμυνας μετά την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρέστη σήμερα ως επίσημος προσκεκλημένος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνου Καμμένου, εκπροσωπώντας την Κυπριακή Κυβέρνηση, στη στρατιωτική παρέλαση, στο πλαίσιο των επίσημων εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Σε δηλώσεις του μετά την παρέλαση, ο κ. Φωκαΐδης είπε ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ, κατόπιν πρόσκλησης του φίλου Υπουργού Εθνικής Άμυνας, για να τιμήσουμε τη μεγάλη εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Να τιμήσουμε την επέτειο της εθνική εποποιίας του ’40, που κατέδειξε σε όλη την ανθρωπότητα ότι οι Έλληνες, προτάσσοντας το αθάνατο, υπερήφανο πνεύμα της ελευθερίας, αλλά και τη δύναμη της ελπίδαςκατάφεραν», όπως τόνισε, «να αλλάξουν τον ρούν της Ιστορίας. Το περήφανο αυτό πνεύμα της ελευθερίας και η δύναμη της ελπίδας, εγγενή χαρακτηριστικά των Ελλήνων, αποτελούν και σήμερα την κινητήριο δύναμη, για να πορευθεί ο Ελληνισμός με αυτοπεποίθηση σε μια εποχή νέων και μεγάλων προκλήσεων. Σε αυτή την πορεία», υπογράμμισε ο κ. Φωκαΐδης, «Ελλάδα και Κύπρος βαδίζουν μαζί ως πυλώνες δημοκρατίας και ασφάλειας, σε μια ταραγμένη περιοχή, προωθώντας και προάγοντας τη σταθερότητα, την ειρήνη και τη συνεργασία».
Καταλήγοντας, ο Υπουργός Άμυνας χαιρέτισε και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Καμμένο για την πρόσκληση να παρελάσουν για πρώτη φορά στη σημερινή παρέλαση ανάπηροι πολέμου της Κύπρου του 1974 «ως υπόμνησητων κοινών αγώνων για ελευθερία», όπως επεσήμανε, «και ως φόρος τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν και το ’40, καθώς και σε όλους τους εθνικούς αγώνες».
Στη συνέχεια παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, μαζί με Κύπριους και Βορειοελλαδίτες αγωνιστές, στους οποίους επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες.
Ακολούθως αναχωρεί για το Βερολίνο, όπου αύριο, 29 Οκτωβρίου, θα είναι ο κεντρικόςομιλητήςσε συνέδριο που διοργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας (ΕΟΑ) και η EuroDefense (Deutschland) για τη Θαλάσσια Ασφάλεια.
.

Γραφείο Τύπου, 28 Οκτωβρίου 2015