17/9/15

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής επισκέφθηκε σχολεία της Λάρνακας

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής
επισκέφθηκε σχολεία της Λάρνακας

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων σε σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλες τις Επαρχίες, επισκέφθηκε σήμερα σχολεία Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης της Επαρχίας Λάρνακας.
Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της ακριτικής Κοινότητας Τρούλλων. Σε συνάντηση που ακολούθησε με τους τοπικούς φορείς, ο κ. Καδής ανακοίνωσε ότι σύντομα αναμένεται η επανεκκίνηση των έργων που είχαν διακοπεί στην Κοινότητα, έτσι ώστε σύντομα τα παιδιά των Τρούλλων να αποκτήσουν το νέο τους σχολείο.
Στη συνέχεια, ο κ. Καδής επισκέφθηκε τα Δημοτικά Σχολεία Καλογερά, όπου ανακοίνωσε την ένταξη των σχολείων αυτών στο θεσμό των σχολείων εκπαιδευτικής προτεραιότητας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου, συζητήθηκαν εκκρεμούντα αιτήματα του σχολείου, για τα οποία το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει ήδη δρομολογήσει συγκεκριμένες λύσεις. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο Υπουργός επισκέφθηκε τμήματα του σχολείου και συνομίλησε με μαθητές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι συζητήσεις του Υπουργού με τους μαθητές που φοιτούν φέτος στην Α´ Λυκείου, αρκετοί από τους οποίους εκφράστηκαν ιδιαίτερα θετικά για τη νέα μορφή του Λυκείου.
Εκτός προγράμματος ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το Α´ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου και το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, όπου συνομίλησε με παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς και έδωσε οδηγίες προς την οικεία Σχολική Εφορεία και το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας με τις οποίες αναμένεται να δοθούν άμεσα λύσεις σε θέματα που προέκυψαν στα συγκεκριμένα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολο των επισκέψεων που πραγματοποίησε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, όλες οι Διευθύνσεις των σχολείων εκφράστηκαν ιδιαίτερα θετικά σε σχέση με τις διαδικασίες έναρξης της σχολικής χρονιάς και ιδιαίτερα ως προς τα ζητήματα της στελέχωσης, των σχολικών βιβλίων και της υλικοτεχνικής υποδομής.
Τέλος, ο Κώστας Καδής αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που δημιουργεί η ζέστη στη διεξαγωγή των μαθημάτων και ανταποκρινόμενος σε αιτήματα που του υποβλήθηκαν τόσο από μαθητές και εκπαιδευτικούς όσο και από τους γονείς, έδωσε οδηγίες όπως προχωρήσει άμεσα η διεκπεραίωση μελέτης για την εγκατάσταση ανεμιστήρων τοίχου σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και κλιματιστικών σε όλες τις αίθουσες των δασκάλων/καθηγητών.
_______________