19/7/15

Συμμετοχή αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών

Συμμετοχή αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών
και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη Γενική Συνέλευση της ΠαΔΕΕ, στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και το μέλος της Επιτροπής κ. Γιώργος Λουκαΐδης μεταβαίνουν στην Αθήνα, όπου θα εκπροσωπήσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων στη 10 η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), οι εργασίες της οποίας θα διεξαχθούν από τις 20 μέχρι τις 23 Ιουλίου 2015. Την αντιπροσωπία συνοδεύει ο Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κ. Βασίλης Κοιλιαρής.
Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνέλευσης, θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών της ΠαΔΕΕ και θα γίνουν χωριστές συναντήσεις με αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων, προς αλληλοενημέρωση και συζήτηση θεμάτων που αφορούν στον Ελληνισμό της Διασποράς.
Μια εκ των επιμέρους συνεδριών της Συνέλευσης θα αφιερωθεί, εξάλλου, στην Κύπρο. Κατά τη διάρκειά της, οι κ.κ. Νεοφύτου και Λουκαΐδης θα ενημερώσουν τους συνέδρους-μέλη της ΠαΔΕΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και τις συνομιλίες προς επίλυσή του, καθώς και για άλλα ζητήματα επικαιρότητας σε σχέση με την Κύπρο.