17/7/15

Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου


Κατά την πρόσφατη συνεδρία του, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύσταση ad-hoc Υπουργικής Επιτροπής, με τη συμμετοχή των Υπουργών Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παιδείας και Πολιτισμού, Υγείας, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, η οποία θα συντονίσει την ετοιμασία, μέχρι το τέλος του 2015, Εθνικής Στρατηγικής για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση, τη σεξουαλική κακοποίηση και την παιδική πορνογραφία.

Η ανάγκη διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση, κακοποίηση και πορνογραφία, κρίνεται αναγκαία για σκοπούς διασφάλισης της αυστηρής και σωστής εφαρμογής των προνοιών της σχετικής Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία τέθηκε σε ισχύ στην Κύπρο, από 1.6.2015, καθώς και του οικείου Νόμου που θεσπίστηκε.

Η συγκεκριμένη ανάγκη τυγχάνει της υποστήριξης της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ενώ το θέμα έχει συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών στις 27/04/2015 και στις 4/05/2015.