5/6/15

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης για τη δημιουργία γηπέδου στη Λεμεσό

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης
για τη δημιουργία γηπέδου στη Λεμεσό

 
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ευρείας σύσκεψης με εμπλεκόμενους φορείς, για τη δημιουργία γηπέδου στη Λεμεσό.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, η Πρόεδρος του ΚΟΑ κα Κλέα Παπαέλληνα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη σημερινή συνάντηση και θεωρώ ότι έχουν λυθεί όλα τα θέματα, οι εκκρεμότητες που είχαν συζητηθεί πέρσι σε αντίστοιχη συνάντηση. Tώρα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε για την εξεύρεση χρηματοδότησης για τη δημιουργία γηπέδου στη Λεμεσό.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου αυτού στη Λεμεσό και αυτή τη στιγμή, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκκρεμότητες, θα αποταθούμε σε διάφορους οργανισμούς για εξεύρεση χρηματοδότησης».
 
Σε ερώτηση αν ισχύει η σύσταση ιδιωτικής εταιρείας από τα τρία εμπλεκόμενα Σωματεία, είπε ότι «έχουν ολοκληρώσει ό,τι είχαν δεσμευθεί πέρσι στις 19 του Μάη του 2014 όταν ήμασταν ξανά εδώ. Και έχουν συστήσει εταιρεία και έχουν προβεί και σε μελέτες βιωσιμότητας και έχουν εγκρίνει και ολοκληρώσει τα σχέδια τους».

Πρόσθεσε ότι προς την κατεύθυνση χρηματοδότησης «θα μας βοηθήσει το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Εσωτερικών βέβαια που ήταν σ' όλη αυτή τη διαδρομή σύμβουλος για όλα τα θέματα που έχω αναφέρει προηγουμένως».
 
Ερωτηθείσα για τον ρόλο του ΚΟΑ, είπε ότι «ο ρόλος του ΚΟΑ είναι να δει με ποιο τρόπο θα υλοποιηθεί το έργο όσο πιο σύντομα γίνεται».