24/6/15

Διαδοχικές συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής με τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα της Ελλάδας, στην Αθήνα

Διαδοχικές συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής με τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα της Ελλάδας, στην Αθήνα

Στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκο Κενεβέζο, είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το πρωί ο κ. Ομήρου συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, με τον Εκπρόσωπο του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Το Ποτάμι» κ. Σπύρο Λυκούδη, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κ.Κ.Ε. κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, με την εκπρόσωπο του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Στις συναντήσεις, ο κ. Ομήρου ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την οικονομία, ανταλλάσοντας παράλληλα απόψεις για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους.

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Βουλής παρακολούθησε μέρος των εργασιών της Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, υπό την Προεδρία της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατά την οποία συζητήθηκε το νομοσχέδιο, το οποίο αφορά στην τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας.

Η επίσημη επίσκεψη του κ. Ομήρου ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ με επίσημο δείπνο, το οποίο παραθέτει η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κα Κωνσταντοπούλου προς τιμήν του Προέδρου της Βουλής και της συνοδείας του, στο Μουσείο Ακρόπολης.

Ο κ. Ομήρου και η συνοδεία του επιστρέφουν στην Κύπρο αύριο, Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2015.