24/6/15

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων στην τελική γιορτή του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα
και Θέματα Αποδήμων στην τελική γιορτή του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου

Είναι με έντονα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης που είμαι και πάλι μαζί σας σε αυτόν τον εξαιρετικής ομορφιάς χώρο. Έναν χώρο προσφιλή και αγαπημένο σε όλους. Έναν χώρο που συμβολίζει τόσα πολλά. Πρώτα από όλα την αγάπη και τους ακατάλυτους δεσμούς με την γη των πατέρων μας, την ιστορία, τις αξίες και τις παραδόσεις μας. Και, ύστερα, την προσμονή και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.
Πράγματι, το Ριζοκάρπασο συμβολίζει και εκπέμπει αυτή την προσμονή και την ελπίδα, πέρα από τα μηνύματα καρτερικότητας και αντοχής των εγκλωβισμένων κατοίκων του.
Δυσκολίες και προβλήματα υπάρχουν, αλλά μπορούμε να μετατρέψουμε τον παράδεισο αυτό στον οποίο μας ευλόγησε ο Θεός να ζούμε, σε τόπο που θα προσφέρει ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία σε όλους μας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να εργαστούμε υπεύθυνα και με καλή βούληση και θέληση, επιμένοντας στη δημιουργία ενός κοινού μέλλοντος. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που είναι απαραίτητες για να δώσουν στη χώρα μας τη δυναμική που χρειάζεται, ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος μιας νέας και πολλά υποσχόμενης εποχής.
Στο πλαίσιο αυτό είμαστε ενθαρρυμένοι από τη μέχρι στιγμής πορεία των συνομιλιών, τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και ανακοινωθεί από τους δυο ηγέτες, καθώς και από το κλίμα των μεταξύ τους σχέσεων. Έχει ανοίξει όντως ένα παράθυρο ελπίδας που αναμένουμε με τη συνεργασία όλων να ανοίξει ακόμα περισσότερο, ώστε επιτέλους να επανενώσουμε την πατρίδα μας και να δώσουμε στον λαό μας αυτό που πραγματικά θέλει και αξίζει.
Και το βόρειο και το νότιο μέρος της Κύπρου είναι τμήματα της ίδιας πατρίδας, η οποία είναι μια και αδιαίρετη. Η Κύπρος μπορεί σίγουρα να μας αγκαλιάσει όλους με την ίδια στοργή.
Εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, σας μεταφέρω μήνυμα ολόθερμης στήριξης και συμπαράστασης. Μήνυμα θαυμασμού και μεγάλης εκτίμησης για το κουράγιο και την αντοχή σας.
Ειδικά προς τους μαθητές του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου μεταφέρω τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας για τα όσα έχουν πετύχει τη χρονιά που έληξε. Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ κατά τους τελευταίους μήνες και άλλες φορές μαζί τους, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για παιδιά που διακρίνονται από τη δίψα της μάθησης και της αξιοποίησης των όσων απλόχερα τους προσφέρουν οι καθηγητές τους. Είναι παιδιά που μεταφέρουν επάξια το μήνυμα σε όλους μας, όποτε συναντηθούμε, πως τα κυκλάμινα της Καρπασίας εξακολουθούν να ανθίζουν και να εκπέμπουν τη ξεχωριστή ευωδία τους για όλους μας.
Τόσο στα παιδιά που αποφοιτούν όσο και στα παιδιά που θα συνεχίσουν τη φοίτηση τους στις επόμενες τάξεις του σχολείου, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία.
Συγχαρητήρια μεταφέρω ειδικά και προς τον Διευθυντή και τους άλλους καθηγητές του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς της δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης που κρατούν ψηλά τη σημαία της αποστολής τους και είναι συνεχιστές μιας μακραίωνης εκπαιδευτικής παράδοσης. Στις αρχές και τις αξίες που προσφέρουν μαζί με τις γνώσεις στα παιδιά του σχολείου, κτίζουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας για το μέλλον.
Προς όλους εσάς εκφράζω την απεριόριστη εκτίμηση και τον σεβασμό μας. Αλλά και τον θαυμασμό μας για το ότι επιλέξατε να μείνετε δεμένοι με τη γη αυτή. Από εσάς αντλούμε κουράγιο, αντλούμε δύναμη και ελπίδα να επιτύχουμε αυτό που όλοι ευχόμαστε. Μια κοινή ευτυχισμένη πατρίδα.