5/5/15

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου


Δυστυχώς, η συντεχνία των νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.) αποφάσισε αναίτια να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις που θα προκαλέσουν τεράστια ταλαιπωρία στους ασθενείς και τα νοσοκομεία της χώρας μας.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., θέτοντας θέμα έναρξης διαλόγου για αναβάθμιση των κλιμάκων μισθοδοσίας των μελών της που θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό με περίπου 30 εκ. ευρώ, υπό τις παρούσες μάλιστα δημοσιονομικές συνθήκες και περιορισμούς του Μνημονίου, και αρνούμενη να συζητήσει το θέμα, στο πλαίσιο επίλυσης των εργασιακών θεμάτων κατά τη συζήτηση για την αυτονόμηση και αναδιοργάνωση των κρατικών νοσηλευτηρίων, δεν στρέφεται κατά της Κυβέρνησης, αλλά κατά των πολιτών και των ασθενών.

Είναι ευθύνη και των νοσηλευτών, την ώρα που παρουσιάζεται πρόοδος για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του τομέα της υγείας, να επιδείξουν σύνεση, υπευθυνότητα και να προσέλθουν με καλή πίστη σε διάλογο με το Υπουργείο Υγείας, αντί να θέτουν τελεσίγραφα και να ταλαιπωρούν χιλιάδες ασθενείς με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται.