14/5/15

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ: «ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ»

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Δημήτρης Συλλούρης, είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη σχετικά με τις διαδικασίες ανάθεσης εργασιών στο λιμάνι Λεμεσού σε ιδιώτη επενδυτή. Σε δηλώσεις τους οι δύο άντρες μετά τη συνάντηση, ανέφεραν:
«Το Ευρωπαϊκό Κόμμα συνεχίζει τη συνεννόηση με το Υπουργείο Μεταφορών για το θέμα της ανάθεσης των εμπορικών δραστηριοτήτων στο λιμάνι Λεμεσού σε ιδιώτη επενδυτή, σε μια προσπάθεια μέσα από την ενημέρωση, να στηρίξει την όλη διαδικασία ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τα όποια λογικά αιτήματα από τους εργαζόμενους και έχουμε απαίτηση από το Υπουργείο να εξυπηρετήσει αυτά τα λογικά αιτήματα. Ταυτόχρονα απαιτούμε το όλο πλαίσιο αυτού του εγχειρήματος να εξασφαλιστεί ότι θα είναι ωφέλιμο για την οικονομία, το κράτος και γενικά την Κύπρο» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Δημήτρης Συλλούρης.
Από την πλευρά του ο Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανέφερε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Συλλούρη και το Ευρωπαϊκό Κόμμα γιατί μας έδωσε την ευκαιρία ακόμα μία φορά να τους ενημερώσουμε για το θέμα της ανάθεσης των εμπορικών δραστηριοτήτων του λιμανιού της Λεμεσού. Αυτή η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει, θα υπάρξει σημαντικό οικονομικό όφελος για την κυπριακή οικονομία, για τον τόπο μας και σίγουρα θέλουμε την υποστήριξη των κομμάτων και γι αυτό τον λόγο προβαίνουμε στην ενημέρωση τους ώστε να μπορούν να πάρουν αποφάσεις βάση ολοκληρωμένης πληροφόρησης. 
Ερωτηθείς αν η ανάθεση διασφαλίζει την εργασία των εργαζομένων στο λιμάνι, ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε πως «Βεβαίως θα υπάρξει διασφάλιση της εργασίας» τονίζοντας ότι «είχα την ευκαιρία να έχω αρκετές συναντήσεις με τις συντεχνίες των εργαζομένων και όπως τους έχω πει και εξηγήσει επανειλημμένα όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα θα διασφαλιστούν», για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας ο Υπουργός σημείωσε και κατέληξε «Υπάρχει χρονοδιάγραμμα, εμείς ευελπιστούμε ότι πριν το τέλος του χρόνου θα έχουμε επενδυτή ή επενδυτές για το λιμάνι και μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί και η συμφωνία».
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2015