15/5/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
15/05/2015Η Κύπρος εργάζεται συστηματικά στο να καταστεί ένα εδραιωμένο διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο και κέντρο έρευνας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης των απόφοιτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η Κύπρος εργάζεται συστηματικά στο να καταστεί ένα εδραιωμένο διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο και κέντρο έρευνας. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στηρίζει τη λειτουργία και την ανάπτυξη ιδιωτικών πανεπιστημίων και ινστιτούτων ανώτερης εκπαίδευσης».

Πρόσθεσε ότι, ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση εργάζεται πάνω σε στρατηγικές για την ανάπτυξη και επέκταση των δημόσιων πανεπιστημίων στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι η ανώτερη εκπαίδευση αποτελεί τη βάση για μια ανταγωνιστική οικονομία.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η νέα εποχή ανώτερης εκπαίδευσης στην Κύπρο θα τύχει υποστήριξης από τη σύσταση του Εθνικού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Ποιότητας που θα έχει την ευθύνη τόσο για τα δημόσια, όσο και για τα ιδιωτικά ινστιτούτα και η έγκριση για σύσταση του οποίου θα ληφθεί σύντομα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τη συνεργασία της Ιατρικής Σχολής St. George του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, το οποίο από τούδε και στο εξής θα λειτουργεί ως Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πρόσθεσε ότι το νομικό πλαίσιο για αυτή τη συνεργασία θα ολοκληρωθεί σύντομα.