27/2/15

Προώθηση του Συνεδριακού Τουρισμού στις χώρες της Μεσογείου από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού

Προώθηση του Συνεδριακού Τουρισμού στις χώρες της Μεσογείου
από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού


Το Cyprus Convention Bureau του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού εκπροσωπήθηκε στο Μεσογειακό Συμβούλιο ( Mediterranean Chapter) του ICCA ( International Congress and Convention Association) στις 19-21 Φεβρουαρίου 2015 στη Μάλτα, στ o πλαίσιο της στοχευμένης συνεργασίας   και προώθησης του συνεδριακού τουρισμού στις χώρες της Μεσογείου.
 
Στη διοργάνωση συμμετείχαν σύνεδροι, κυρίως από τη Μεσόγειο, αντιπροσωπεύοντας τα ΜΜΕ, πολιτικούς διαφόρων χωρών, Convention Bureaux προορισμών και πόλεων, αντίστοιχους Οργανισμούς Τουρισμού, επαγγελματίες οργανωτές συνεδρίων, στους οποίους ο ΚΟΤ είχε την ευκαιρία να προβάλει δυναμικά τα πλεονεκτήματα της Κύπρου για διοργάνωση συνεδρίων και επαγγελματικών συναντήσεων.
 
Εξαιρετικής σημασίας ήταν επίσης η συμμετοχή σε εκπαιδευτικό συμμετοχικό πρόγραμμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μεσόγειος ως προορισμός συνεδριακού τουρισμού καθώς και για τρόπους συλλογικής αντιμετώπισής τους.
 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Οργανισμός ICCA παρέχει τη βάση δεδομένων για τα πιθανά διεθνή και περιφερειακά συνέδρια που θα μπορούσαν να διοργανωθούν στην Κύπρο. Η χρήση του πολύτιμου αυτού εργαλείου επεξηγήθηκε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, δίδοντας την ευκαιρία στον ΚΟΤ να ξεκινήσει τη συστηματική αξιοποίησή του.
 
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντληθούν από την ιστοσελίδα του ICCA στη διεύθυνση www .iccaworld .com .
 
______________
 
27/2/2015