4/2/15

«ΔΙΑΛΕΞΗ: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»



«ΔΙΑΛΕΞΗ: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»


                        Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η διάλεξη – ανοικτή συζήτηση που διοργάνωσε η Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας / Αμμοχώστου του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥ.ΚΕ.Μ) με θέμα: «Θεσμοί και Αξίες στην Κύπρο».
                        Εισηγητές στη διάλεξη ήσαν οι κ.κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης, Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας και Δημήτρης Συλλούρης, Αν. Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Αξιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.
                        Ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης τόνισε ότι το τέρας της διαπλοκής και της διαφθοράς στην Κύπρο δεν είναι ανίκητο και ότι θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις και σε συνεργασία με τα άλλα αρμόδια Σώματα του Κράτους, τις προσπάθειες που ανέλαβε για την εξυγίανση της δημόσιας ζωής του τόπου και την πάταξη των φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής.
                        Ο κ. Δημήτρης Συλλούρης υπογράμμισε την αποφασιστικότητα του ως Αν. Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Αξιών της Βουλής των Αντιπροσώπων να συνεχίσει το έργο το οποίο η Επιτροπή του επιτελεί με επιτυχία και αποτελεσματικότητα.
                        Πρόσθεσε επίσης ότι στόχος της Επιτροπής είναι η πλήρης διερεύνηση όλων των σκανδάλων και των φαινομένων σήψης και διαφθοράς, η επαναφορά της χρηστής διοίκησης και η προστασία των θεσμών και των αξιών στην Κύπρο.
                        Ακολούθως οι εισηγητές απάντησαν σε σωρεία ερωτήσεων και παρεμβάσεων του πολυπληθούς ακροατηρίου που κατέκλυσε το πολιτιστικό κέντρο Αγίου Γεωργίου Κοντού στο οποίο διοργανώθηκε η διάλεξη.
                        Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τη συζήτηση