24/1/15

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Ν. Χριστοδουλίδη

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Ν. Χριστοδουλίδη
για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης εκφράζει, εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου, τα συγχαρητήριά του στον Βασιλιά Salman Bin Abdulaziz Al Saud, Θεματοφύλακα των Δύο Ιερών Τεμένων, για την ανάληψη του θρόνου του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Η ανάληψη των καθηκόντων του Βασιλέα έρχεται σε δύσκολους καιρούς για την ευρύτερη περιοχή, λόγω της μεγάλης αστάθειας που επέφεραν μακρόχρονες διενέξεις, καθώς επίσης και η άνοδος ειδεχθών παρακρατικών ομάδων που στοχεύουν στην καταστροφή των διεθνών κανόνων. Είναι καθήκον των μετριοπαθών μερών να ενισχύσουν τον συντονισμό και τις προσπάθειές τους, για να διαχειριστούν αποτελεσματικά αυτές τις τεράστιες και πολυεπίπεδες απειλές.   

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ικανοποίησή του για το πνεύμα ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και την πεποίθησή του ότι οι δύο χώρες θα εργαστούν εποικοδομητικά για την επίτευξη αυτού του κοινού στόχου, προς αμοιβαίο όφελος των λαών τους.

------------------------