23/1/15

Προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η διαδικασία ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών στο Λιμάνι Λεμεσού

Προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η διαδικασία
ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών στο Λιμάνι Λεμεσού


Στόχος του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων είναι όπως η διαδικασία ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών στο Λιμάνι Λεμεσού ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα σε επαρχιακά Τμήματα του Υπουργείου στη Λεμεσό.

Η διαδικασία, όπως τόνισε, έχει ήδη ξεκινήσει με σύμβουλο της Κυβέρνησης  τον οίκο Rothschild , ένα οίκο με σημαντική όπως σημείωσε εμπειρία σε παρόμοιας φύσης έργα.

Ο κ. Υπουργός διασαφήνισε ότι δεν μιλάμε για μια πώληση ενός ενεργητικού στοιχείου του Κράτους, αλλά για την ανάθεση εργασιών σε ένα στρατηγικό επενδυτή με σκοπό τη σημαντική αύξηση του οικονομικού κύκλου του λιμανιού.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών του λιμανιού, επισήμανε, θα συνεισφέρει στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

Ερωτηθείς κατά πόσον έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις ως προς το ποιες υπηρεσίες θα ιδιωτικοποιηθούν, ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με τους συμβούλους της. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι σύντομα η Κυβέρνηση θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

  Ο κ. Δημητριάδης εμφανίστηκε, τέλος, καθησυχαστικός σε ότι αφορά τα θέματα ασφαλείας, επισημαίνοντας ότι υπεύθυνο για αυτά τα ζητήματα θα παραμείνει το Κράτος.