23/1/15

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει
στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης


Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κα Στέλλα Κυριακίδου (επικεφαλής), κ. Γιώργο Λουκαϊδη, κα Αθηνά Κυριακίδου και κ. Νίκο Νικολαϊδη, αναχωρεί την Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015, για το Στρασβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του 1 ου μέρους της Συνόδου 2015 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα διεξαχθούν από τις 26 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Την αντιπροσωπία συνοδεύουν ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κ. Πανίκος Πουργουρίδης και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Γαβριέλλα Μαραγκού.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι η ανθρωπιστική κατάσταση των Ουκρανών προσφύγων και εκτοπισμένων, η εφαρμογή του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το θέμα της ισότητας εν καιρώ οικονομικής κρίσης και η προστασία της ελευθερίας του Τύπου στην Ευρώπη. Αναμένεται, επίσης, να διεξαχθεί συζήτηση με αφορμή τα πρόσφατα τρομοκρατικά κτυπήματα στο Παρίσι.

Τη Σύνοδο αναμένεται να προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας κ. Michael D. Higgins, ο Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Βελγίου κ. Didier Reynders, ως εκπρόσωπος της τρέχουσας Βελγικής Προεδρίας στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού κ. Thorbjοrn Jagland και ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού κ. Nils Muiznieks.