30/1/15

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τον Βούλγαρο Πρέσβη



Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τον Βούλγαρο Πρέσβη 


Συνάντηση με τον Πρέσβη της Βουλγαρίας στην Κύπρο κ. Hristo Georgiev, είχε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση των επιπτώσεων στις οικονομίες των δύο χωρών από το συνεχιζόμενο ρωσικό εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα. Ο Βούλγαρος Πρέσβης ζήτησε από τον κ. Κουγιάλη κυπριακή στήριξη εντός του Συμβουλίου των Υπουργών για τον γαλακτοκομικό τομέα της Βουλγαρίας ο οποίος έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις συνεχιζόμενες κυρώσεις. Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός ζήτησε βοήθεια από την Βουλγαρία προς άμβλυνση των επιπτώσεων σε ότι αφορά κυπριακές εξαγωγές στους τομείς των εσπεριδοειδών και λαχανικών.
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τρόποι συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Βουλγαρίας σε θέματα που εμπίπτουν των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.  Αντηλλάγησαν απόψεις σε ζητήματα που την γεωργία την αλιεία τα ύδατα και το περιβάλλον
Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα που εμπίπτουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα NATURA 2000 ενώ οι δύο άντρες συμφώνησαν όπως υπάρξει καλύτερη συνεργασία σε θέματα που αφορούν την παροχή τεχνογνωσίας για σκοπούς αγροτικής ανάπτυξης.
Τέλος ο Πρέσβης προσκάλεσε τον Υπουργό στην Βουλγαρία για συναντήσεις με τους ομολόγους του στη Βουλγαρία, ενημερώνοντας τον παράλληλα για την Διεθνή Γεωργική Έκθεση  που θα λάβει χώρα στην Βουλγαρία στις 4-8 Μαρτίου.
-----
Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος