20/11/14

Ανακοίνωση της ΚΣΣΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανακοίνωση της ΚΣΣΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού
20/11/2014


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, η Γενική Εισηγήτρια για τα Παιδιά της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου, σε σχετική ανακοίνωσή της, που εξέδωσε η ΚΣΣΕ, υπογραμμίζει τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από την χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά.

Παρότι η τεχνολογία της επικοινωνίας προσφέρει τεράστιες δυνατότητες και ευκαιρίες στα παιδιά μας και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή τους, όταν αυτή χρησιμοποιείται σωστά, επισημαίνει στο μήνυμά της η κα Κυριακίδου, οι τεχνολογίες αυτές κρύβουν, πολλές φορές, διάφορους κινδύνους για τα παιδιά. Ως εκ τούτου, συνεχίζει, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παραμένουμε σε εγρήγορση, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά δεν εκτίθενται σε πληροφορίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για αυτά, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην σεξουαλική παρενόχληση ή/και βία, που μπορεί να συμβεί μέσα από ιστοσελίδες γνωριμιών και γενικά σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, υπέδειξε η κα Κυριακίδου.

Τονίζοντας, εξάλλου, το γεγονός πως τα παιδιά εκτίθενται σε μεγάλες ποσότητες υλικού που είναι ακατάλληλο για την ηλικία τους, η κα Κυριακίδου υπογραμμίζει πως, τα παιδιά χρειάζονται την φροντίδα και την προστασία μας, ειδικά σε ένα κόσμο που εμπεριέχει διάφορους πιθανούς κινδύνους από την χρήση νέων τεχνολογιών. Τα παιδιά, καταλήγει η κα Κυριακίδου, δεν πρέπει να θεωρούνται ως μικροί ενήλικες, αλλά θα πρέπει να τυγχάνουν προστασίας, διασφάλισης της ευημερίας τους και σεβασμού των δικαιωμάτων τους.