20/11/14

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στo Λάος

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στo Λάος
20/11/2014


Ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος, με έδρα την Κίνα, κ. Άγις Λοΐζου επέδωσε στις 14.11.2014 τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας κ. Choummaly Sayasone.

Tης επίσημης τελετής επίδοσης διαπιστευτηρίων ακολούθησε ξεχωριστή συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λάος, κατά την οποία ο Πρέσβης διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κ. Λοΐζου, αφού ευχαρίστησε τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος για τη διαχρονική υποστήριξη στο Κυπριακό, ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις και διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε διάφορους τομείς. Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις, ο Πρέσβης κ. Λοΐζου κατέθεσε σειρά συγκεκριμένων προτάσεων οι οποίες έτυχαν αποδοχής.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του Λάος, αφού ανταπέδωσε τους θερμούς χαιρετισμούς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της χώρας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική και δεσμεύτηκε προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων.

Κατά την παρουσία του στο Λάος, ο Κύπριος Πρέσβης είχε επίσης συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Thongsing Thammavong, τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Saleumxay Kommasith και αριθμό υπηρεσιακών παραγόντων.