10/11/14

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ισπανίας

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ισπανίας
10/11/2014


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Ισπανίας κ. Angel Lossada.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Φωκαΐδης τόνισε στον Ισπανό Πρέσβη πως στόχος της Κυπριακής Κυβέρνησης, μέσα από τις συνεργασίες που αναπτύσσει με χώρες της περιοχής, διμερείς ή πολυμερείς, είναι η προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας ολόκληρης της περιοχής. Η κοινή αυτή προοπτική, σημείωσε, δεν στρέφεται εναντίον οποιασδήποτε χώρας. Aντίθετα, υπηρετεί το κοινό συμφέρον όλων των χωρών της περιοχής αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρύτερα της διεθνούς κοινότητας.

Για την ώρα, υπογράμμισε, η Τουρκία επιλέγει δυστυχώς να βρίσκεται απέναντι σ’ αυτή την κοινή πορεία περιφερειακής συνεργασίας εμμένοντας σε μια πολιτική απειλών και παραβίασης του διεθνούς δικαίου.

Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να υποδειχθεί προς τη γείτονα χώρα πως είναι και προς το δικό της συμφέρον η συμπόρευση στο δρόμο της ειρήνης και της συνεργασίας και όχι ο δρόμος της έντασης και των εκφοβισμών.