31/10/14

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών στο περιθώριο του κοινού γεύματος των Ομίλων “Rotary”

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών στο περιθώριο του κοινού γεύματος των Ομίλων “Rotary”
31/10/2014


Με υπεύθυνη διαχείριση του ζητήματος θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την αναγκαία χρηματοδότηση και την προοπτική της πλήρους επανάκτησης της εμπιστοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημείωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς εάν η σημερινή εξέλιξη μετά και την ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικά τα νομοθετήματα θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και τον καθορισμό της καθόδου της Τρόικα στην Κύπρο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Στο χέρι μας είναι. Εάν υπεύθυνα διαχειριστούμε αυτό το ζήτημα, αν υπεύθυνα διαχειριστούμε και τις πολιτικές διαφωνίες, οι οποίες είναι κατανοητό ότι μπορεί να υπάρξουν σε ένα ζήτημα. Στο χέρι μας είναι, επαναλαμβάνω, να αποκαταστήσουμε όχι μόνο την αναγκαία χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και την προοπτική πλήρους επανάκτησης της εμπιστοσύνης, που τελικά θα καταστήσει αχρείαστη την εξάρτηση έναντι τρίτων.

Η απόφαση του Δικαστηρίου σχετίζεται με τις νομικές πτυχές αυτής της υπόθεσης. Θέλω να πιστεύω και ελπίζω πως και το πολιτικό ζήτημα θα το διαχειριστούμε σοβαρά και υπεύθυνα, για να μην δημιουργούμε αχρείαστα αδιέξοδα, αλλά αντιθέτως να κρατήσουμε ανοικτή την προοπτική για τη σταθεροποίηση και τη διόρθωση της οικονομίας μας».