9/10/14

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας κ. Φ. Πατσαλή στην παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας για τη στοματική υγεία των Κυπρίων πολιτών

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας κ. Φ. Πατσαλή στην παρουσίαση
αποτελεσμάτων έρευνας για τη στοματική υγεία των Κυπρίων πολιτών


Είναι με χαρά και ικανοποίηση που παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση που αποσκοπεί στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων πρόσφατης επιδημιολογικής έρευνας, που οι Οδοντιατρικές Υπηρεσίες διεξήγαγαν ως προς το επίπεδο της στοματικής υγείας των πολιτών της Κύπρου.

Ύψιστος ρόλος του Υπουργείου Υγείας αποτελεί, μεταξύ άλλων, η θέσπιση πολιτικής και ο καθορισμός στρατηγικών για την προαγωγή της υγείας. Η προώθηση της έρευνας μέσα από την οποία αναδεικνύεται νέα γνώση, βέλτιστες πρακτικές αλλά και αξιολογούνται υπάρχουσες καταστάσεις ούτως ώστε να λαμβάνονται διορθωτικά μέτρα, αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για τη διαμόρφωση στρατηγικής. Γι’ αυτό και το Υπουργείου Υγείας ενθαρρύνει και στηρίζει οποιεσδήποτε ενέργειες αφορούν στον τομέα αυτό.

Συγχαίρω και ευχαριστώ τις Οδοντιατρικές Υπηρεσίες για τη δράση και τον επαγγελματισμό με τον οποίο εργάζονται, για το επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό τους αλλά και το όραμά τους για αναδιοργάνωση και εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων. Στην προσπάθειά τους αυτή, αρωγός και συμπαραστάτης θα βρίσκεται πάντα το Υπουργείο Υγείας.

Με αυτές τις σκέψεις σας προσκαλώ να ακούσουμε μαζί τα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα που η έρευνα των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών κατέδειξε. Είμαι βέβαιος πως οι εισηγήσεις τους αλλά και οι ενέργειες που δρομολογούνται για διασφάλιση υψηλού επιπέδου στοματικής υγείας μεταξύ των πολιτών του τόπου μας, θα συμβάλλουν ακόμη περισσότερο για τη βελτίωση του επιπέδου υγείας των πολιτών μας.

_________________