15/10/14

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ


Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ εποικοδομητικό και φιλικό κλίμα, ο κ. Φωτίου σημείωσε ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο ίδιος προσωπικά προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία στο ρόλο της Μαρωνιτικής Κοινότητας, η οποία αποτελεί σημαντικό μέρος της κοινωνίας μας.

Τόνισε, επίσης, ότι ο ρόλος και η συνεργασία μεταξύ των θρησκευτικών ομάδων είναι καθοριστικής σημασίας στον αγώνα που διεξάγουμε για επανένωση της πατρίδας μας.

Ο κ. Φωτίου διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αναστήλωση των Μνημείων και Εκκλησιών των Μαρωνιτών, όπως είναι η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι με τους οποίους μπορούν να τύχουν αξιοποίησης σχετικά κονδύλια από την ΕΕ και το UNDP.

Διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος θα εργαστεί για την προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τη Μαρωνιτική Κοινότητα, ο Επίτροπος Προεδρίας αναφέρθηκε και στη γενικότερη στρατηγική για στήριξη των εγκλωβισμένων μας σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες της Κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση ήταν και το ζήτημα που αφορά την πραγματοποίηση Διεθνούς Συνέδριου Καθολικών Εκκλησιών στην Κύπρο, καθώς και η δημιουργία προγραμμάτων προβολής της Ιστορίας και της παράδοσης των Μαρωνιτών.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών ευχαρίστησε τον κ. Φωτίου για το ενδιαφέρον και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μέσα από τη στήριξη της Πολιτείας θα προωθηθούν και θα επιλυθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μαρωνίτες.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών διαβεβαίωσε τον κ. Φωτίου για τις άοκνες προσπάθειες από πλευράς, τόσο του ιδίου όσο και της Μαρωνιτικής Κοινότητας, στον αγώνα για επανένωση της πατρίδας μας.

__________________