15/9/14

Διήμερο εκδηλώσεων στo πλαίσιο του έργου NEREIDs

Διήμερο εκδηλώσεων στo πλαίσιο του έργου NEREIDs


Την Τρίτη και Τετάρτη, 23-24 Σεπτεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί Διήμερο Εκδηλώσεων που περιλαμβάνει Άσκηση Επί Χάρτου/ Εργαστήρι Αξιολόγησης/ Ημερίδα σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Θαλάσσιας Ρύπανσης, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτικής Άμυνας Αμμοχώστου στην οδό Σωτήρας 31, στο Παραλίμνι, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου NEREIDs: Embracing Innovation for Preparedness in Civil Protection & Marine Pollution (Ενσωμάτωση Καινοτόμων Τεχνολογιών Ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας για Θαλάσσια Ρύπανση).

Ιδιαίτερα, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στις 15:00, η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, καθώς θα παρουσιάζονται οι διαφορετικές πτυχές του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης και τα νέα τεχνολογικά μέσα εκπαίδευσης και αντιμετώπισης σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η συνεργασία των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σε θέματα θαλάσσιας ρύπανσης και πολιτικής άμυνας και η συζήτηση για την εξαγωγή συμπερασμάτων που θα συμβάλλουν στην καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης.

Ομιλητές και συμμετέχοντες θα είναι μέλη από την τοπική και διεθνή επιστημονική κοινότητα, καθώς και εμπειρογνώμονες από άλλους χώρους. Η διοργάνωση γίνεται από την Πολιτική Άμυνα και το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών Κύπρου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ινστιτούτο Πληροφορικής) που είναι και συντονιστής του έργου NEREIDs.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και πληροφορίες συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο: www.nereids.eu

________________
15 Σεπτεμβρίου 2014