15/9/14

Εξετάσεις για διαπίστωση της κατοχής της Ελληνικής ή/και της Αγγλικής γλώσσας στα καθοριζόμενα από ορισμένα Σχέδια Υπηρεσίας επίπεδα

Εξετάσεις για διαπίστωση της κατοχής της Ελληνικής ή/και της Αγγλικής γλώσσας στα καθοριζόμενα από ορισμένα Σχέδια Υπηρεσίας επίπεδα

H Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας επιθυμεί να φέρει σε γνώση όλων των ενδιαφερομένων ότι η επόμενη γραπτή εξέταση για διαπίστωση της κατοχής της Ελληνικής γλώσσας σε επίπεδο πολύ καλής και άριστης γνώσης και της Αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο πολύ καλής γνώσης θα διεξαχθεί στις 13.11.2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12 μ.μ., στο Ενιαίο Λύκειο Κύκκου A ´, στη Λευκωσία. Σε αυτή μπορούν να παρακαθίσουν μόνο μόνιμοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί, οι οποίοι δεν διαθέτουν οποιοδήποτε από τα καθοριζόμενα από την Επιτροπή αποδεκτά τεκμήρια γνώσης της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας, κατάλογος των οποίων επισυνάπτεται. Την ευθύνη διεξαγωγής της εξέτασης έχει η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Επισημαίνεται ότι δεν διεξάγονται πλέον από την Επιτροπή επί μέρους εξετάσεις στην Ελληνική ή/και Αγγλική γλώσσα στο πλαίσιο μεμονωμένων διαδικασιών πλήρωσης θέσεων προαγωγής. Ως εκ τούτου, εκπαιδευτικοί λειτουργοί οι οποίοι επιθυμούν να διεκδικήσουν θέσεις προαγωγής, για τις οποίες απαιτείται συγκεκριμένο επίπεδο γνώσης της Ελληνικής ή/και της Αγγλικής γλώσσας, θα πρέπει να δηλώνουν συμμετοχή στη θεσμοθετημένη πλέον εξέταση, η οποία θα διεξάγεται μία φορά το χρόνο, κάθε Φθινόπωρο.
Για συμμετοχή στην πιο πάνω εξέταση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο, το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από το Γραφείο της Επιτροπής ή τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας ή να το αναπαραγάγουν από την επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής, στη διεύθυνση: www.eey.gov.cy (Έντυπο ΕΕΥ 17) και να το αποστείλουν ταχυδρομικώς ή με φαξ στο Γραφείο της Επιτροπής (Σύμπλεγμα Νέων Κυβερνητικών Γραφείων, οδός Μιχαλάκη Καραολή, 1408 Λευκωσία, Φαξ: 22602789), όχι αργότερα από τη Δευτέρα 13.10.2014. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν τα τηλέφωνα : 22602630, 22602622 και 22602645.
Η παρούσα ανακοίνωση καταχωρήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, στη διεύθυνση: www.eey.gov.cy
ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
KAI ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ, ΓΛΩΣΣΑΣ, ΣΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ
ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΙΠΕΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

(α) Άριστη γνώση
(i) Πτυχίο ή μεταπτυχιακός τίτλος του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, των αναγνωρισμένων μη κρατικών πανεπιστημίων της Κύπρου και Ελληνικών πανεπιστημίων, σε κλάδους όπου η γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική.
(ii) Πτυχίο Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Κύπρου ή Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Ελλάδας.
(iii) Πιστοποιητικό επιτυχίας στο επίπεδο Γ2 ( ή στο προηγούμενο «Ανώτατο Επίπεδο») της ελληνικής γλώσσας του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας (ΣΕΓ) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.
(β) Πολύ καλή γνώση
(i) Απολυτήριο αναγνωρισμένης εξατάξιας σχολής Μέσης Εκπαίδευσης της Ελλάδας ή της Κύπρου ή λυκείου που έχει ως βασική γλώσσα διδασκαλίας την ελληνική.
(ii) Πιστοποιητικό επιτυχίας στις εξετάσεις (γραπτή και προφορική) που διεξάγει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για διαπίστωση της πολύ καλής γνώσης της ελληνικής γλώσσας.
(iii) GCE Μodern Greek A-level με βαθμό C και άνω. Σημειώνεται ότι το προσόν αυτό δεν θα θεωρείται τεκμήριο πολύ καλής γνώσης της ελληνικής γλώσσας εάν αποκτήθηκε μετά την 31.12.2009.
(iv) Πιστοποιητικό επιτυχίας στα επίπεδα Β2 και Γ1 (ή στο προηγούμενο «Προχωρημένο Επίπεδο» και «Ανώτερο Επίπεδο») της ελληνικής γλώσσας του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας (ΣΕΓ) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

(α) Άριστη γνώση
(i) Πτυχίο ή μεταπτυχιακός τίτλος αγγλόφωνου εκπαιδευτικού ιδρύματος πανεπιστημιακού επιπέδου, του εξωτερικού, νοουμένου ότι οι σπουδές έγιναν με συνεχή εσωτερική φοίτηση στη χώρα όπου βρίσκεται το ίδρυμα.
(ii) Δίπλωμα ( Diploma ) αγγλόφωνων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανώτερης/ανώτατης εκπαίδευσης του εξωτερικού, διετούς τουλάχιστον διάρκειας, νοουμένου ότι οι σπουδές έγιναν με συνεχή εσωτερική φοίτηση στη χώρα όπου βρίσκεται το ίδρυμα .
(β) Πολύ καλή γνώση
(i) Πτυχίο ή μεταπτυχιακός τίτλος αγγλόφωνου εκπαιδευτικού ιδρύματος πανεπιστημιακού επιπέδου, του εξωτερικού.
(ii) Δίπλωμα ( Diploma ) αγγλόφωνων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανώτερης/ανώτατης εκπαίδευσης του εξωτερικού, διετούς τουλάχιστον διάρκειας.
(iii) GCE Ο- level στην αγγλική γλώσσα με βαθμό C και άνω.
(iv) Ι GCSE στην αγγλική γλώσσα με βαθμό C και άνω.
(v) Cambridge Certificate of Proficiency in English .
(vi) Cambridge Advanced Certificate in English με βαθμό C και άνω .
(vii) ELTS / IELTS με βαθμό 6 και άνω. Σημειώνεται ότι, εάν το προσόν αυτό αποκτηθεί μετά την 1.1.2010, θα θεωρείται τεκμήριο πολύ καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας μόνο με βαθμό 6,5 και άνω .
(viii) Τ OEFL με βαθμό 550 και άνω ( paper - based ) ή TOEFL με βαθμό 213 και άνω ( computer - based ) ή TOEFL ( internet based ) με βαθμό 92 και άνω. Σημειώνεται ότι, εάν το προσόν αυτό αποκτηθεί μετά την 1.1.2010, θα θεωρείται τεκμήριο πολύ καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας μόνο με βαθμό 580 και άνω για paper - based και 237 και άνω για computer - based .
(ix) Προγράμματα σπουδών με φοίτηση σε αγγλόφωνα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, διάρκειας ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους, συνοδευόμενα από πιστοποιητικά επιτυχίας σε σχετικές εξετάσεις. Σημειώνεται ότι το προσόν αυτό δεν θα θεωρείται τεκμήριο πολύ καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας, εάν αποκτηθεί μετά την 1.1.2010 .
(x) Πιστοποιητικό επιτυχίας στις τελικές εξετάσεις της αγγλικής γλώσσας, τουλάχιστον του έκτου έτους, των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης.
(xi) Πτυχίο Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου (ΑΤΙ).
(xii) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης ( Mediterranean Institute of Management ), του οποίου η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική.
(xiii) Δίπλωμα Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (τριετή προγράμματα σπουδών των οποίων η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική).
(xiv) Προγράμματα πτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου σε ιδιωτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αξιολογημένα από το ΣΕΚΑΠ, των οποίων η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική.
(γ) Καλή γνώση
(i) Απολυτήριο αναγνωρισμένης εξατάξιας σχολής Μέσης Εκπαίδευσης ή λυκείου της Κύπρου ή του εξωτερικού, που περιλαμβάνει το μάθημα της αγγλικής γλώσσας.
( ii ) Cambridge First Certificate in English με βαθμό C και άνω .
( iii ) Πιστοποιητικό επιτυχίας στις τελικές εξετάσεις της αγγλικής γλώσσας, τουλάχιστον του τετάρτου έτους, των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης.
_____________
15/9/2014