17/9/14

Απάντηση σε τοποθετήσεις για τη δημιουργία επιπρόσθετων ακτινοθεραπευτικών κέντρων στο δημόσιο

Α
πάντηση σε τοποθετήσεις για τη δημιουργία επιπρόσθετων ακτινοθεραπευτικών κέντρων στο δημόσιο

Κατά καιρούς εκφράζονται καλόπιστες αλλά υποκειμενικές απόψεις ως προς την ενδεχόμενη ανάγκη δημιουργίας επιπρόσθετων ακτινοθεραπευτικών κέντρων στο δημόσιο.

Το θέμα της δημιουργίας επιπρόσθετων ακτινοθεραπευτικών κέντρων στον τόπο μας είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο μας απασχολεί ιδιαίτερα. Το Υπουργείο Υγείας, λόγω ακριβώς της μεγάλης σοβαρότητας του θέματος και της πολύ υψηλής οικονομικής δαπάνης που απαιτεί η δημιουργία επιπρόσθετων ακτινοθερπευτικών κέντρων, έχει αποφασίσει τη διενέργεια μελέτης εμπειρογνωμόνων αναφορικά με την αναγκαιότητα αυτή. Η διαδικασία της μελέτης έχει ξεκινήσει και με βάση τις υποδείξεις και εισηγήσεις που θα κατατεθούν από τους εμπειρογνώμονες, το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στη δημιουργία επιπρόσθετων ακτινοθεραπευτικών κέντρων εκεί και όπου χρειάζεται και στο μέγεθος που χρειάζεται.

Το Υπουργείο Υγείας επισημαίνει πως το θέμα δημιουργίας νέων ακτινοθεραπευτικών πρέπει να διασφαλίζεται, όχι στη βάση υποκειμενικών κριτηρίων, αλλά αντικειμενικών και εμπεριστατωμένων επιστημονικών μελετών. Το Υπουργείο Υγείας ξεκαθαρίζει ταυτόχρονα ότι οι πολίτες εξυπηρετούνται με τη λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου και εφόσον καταδειχθεί η ανάγκη και το μέγεθος της ανάγκης για δημιουργία νέου ή νέων ακτινοθεραπευτικών κέντρων, αυτή θα βρίσκεται στους άμεσους σχεδιασμούς του Υπουργείου.

_________________