17/9/14

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας
μετά τη συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη


Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τη συζήτηση που είχε σήμερα με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς Έρογλου και τον νέο Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Espen Barth Eide.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την άφιξη του στο Προεδρικό Μέγαρο από τον χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών για το Κυπριακό, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Η ανακοίνωση του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ μιλά από μόνη της.

Υπήρξε μια εποικοδομητική συζήτηση και οπωσδήποτε η ανάγκη να εμπλακούμε σε ουσιαστικό διάλογο, προκειμένου να αποτραπεί η σημερινή κατάσταση. Συνεπώς, αυτό που θέλω να δω είναι ποια θα είναι στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων η συμπεριφορά του κ. Έρογλου».

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος από τη μέχρι σήμερα στάση του κ. Έρογλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Δεν θα ήθελα να κάνω οποιαδήποτε σχόλια που μπορεί να εκληφθούν ως παίγνιο επίρριψης ευθυνών. Απλώς περιορίζομαι στα όσα σας έχω δηλώσει».

---------------------