8/8/14

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε σχηματισμούς και μονάδες της Εθνικής Φρουράς




Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε σχηματισμούς και μονάδες
της Εθνικής Φρουράς


Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επισκέψεων του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη σε μεγάλους Σχηματισμούς και Μονάδες της Εθνικής Φρουράς. Στις επισκέψεις εργασίας τον Υπουργό συνόδευε ο νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης.
Στόχος των επισκέψεων του ήταν αφενός να ενημερωθεί επιτόπου για την κατάσταση των Μονάδων και να αποκτήσει ιδίαν άποψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, και αφετέρου για να δώσει το μήνυμα ανασύνταξης δυνάμεων, ομοψυχίας και ανύψωσης ηθικού. Ο κ. Φωκαΐδης είχε την ευκαιρία, επίσης, να αναφερθεί στον στρατηγικό σχεδιασμό αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς, αλλά και να ενημερώσει τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς για τις ενέργειες του Υπουργείου σε σχέση με τα χρόνια προβλήματα που το απασχολούν.
Ο κ. Υπουργός, κατά τις επισκέψεις του, ζήτησε από όλους τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς αίσθημα ευθύνης, σκληρή δουλειά και πειθαρχία προκειμένου απερίσπαστη η Εθνική Φουρά να μπορεί να επιτελέσει το σημαντικό της έργο.
Ο Υπουργός Άμυνας αναμένεται τις ερχόμενες βδομάδες να πραγματοποιήσει και δεύτερο κύκλο επισκέψεων εργασίας σε άλλους σχηματισμούς και μονάδες.

8/8/2014