8/8/14

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση



Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα συνάντηση και γεύμα εργασίας, στο Υπουργείο Εσωτερικών, με ομάδα Δημάρχων για το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Υπουργός προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Ερωτηθείς για το πού βρισκόμαστε σε ό,τι αφορά το Νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απάντησε: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο, στο πλέον ουσιαστικό κομμάτι αυτής της πορείας, διαλόγου αλλά και διαβούλευσης με τους Δημάρχους αλλά και άλλους εμπλεκόμενους. Είμαστε στο τελευταίο αλλά ουσιαστικό στάδιο. Ξεκινήσαμε τη συγγραφή του Νομοσχεδίου, ώστε να υπάρχει πλέον (συγκεκριμένο) αντικείμενο συζήτησης, κατά κεφάλαιο αλλά, ει δυνατό, και κατά άρθρο. Θα έχουν την ευκαιρία όλοι οι εμπλεκόμενοι να συνομιλούν και να διαβουλεύονται μαζί μας, έχοντας ενώπιον τους συγκεκριμένο κείμενο. Φαίνεται ότι υπάρχει καλή διάθεση από όλους, δεδομένου ότι όλοι συμφωνούμε πως αυτό που προέχει είναι το συμφέρον του Κύπριου φορολογούμενου, του δημότη. Αυτόν πρέπει να εξυπηρετήσουμε πρωτίστως, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες, πιο αναβαθμισμένες, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Εφόσον, λοιπόν, επικεντρωνόμαστε στο συμφέρον του πολίτη και όχι στο ποιος θα διοικεί ή πόσοι θα διοικούν, νομίζω ότι θα έχουμε επιτυχή κατάληξη».

Τέλος, απαντώντας σε συναφή ερώτηση για το αν θα δεχθούν κάποιοι να εγκαταλείψουν μέρος της εξουσίας τους, ο κ. Υπουργός επανέλαβε ότι, αφ’ ης στιγμής όλοι συμφωνούμε πως αυτό που προέχει είναι το συμφέρον του φορολογούμενου πολίτη, τότε τίθεται σε δεύτερη μοίρα το ποιοι και πόσοι θα κυβερνούν από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

-----------------------