8/8/14

Ποσότητες νερού για αρδευτικούς σκοπούς από τα Κυβερνητικά Υδατικά΄Εργα για το 2014



Ποσότητες νερού για αρδευτικούς σκοπούς
από τα Κυβερνητικά Υδατικά΄Εργα για το 2014


Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ), του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ενημερώνει τον αγροτικό κόσμο ότι από τις διαθέσιμες ποσότητες νερού για αρδευτικούς σκοπούς για το 2014 που έχουν αποφασιστεί από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Διαχείρισης Υδάτων και εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, έχει παραχωρηθεί στους γεωργούς το 75% της εγκριθείσας ποσότητας μέχρι την 31/7/2014.

Λόγω των χαμηλών αποθεμάτων νερού στα φράγματα, δεν υπάρχει δυνατότητα παραχώρησης επιπρόσθετων ποσοτήτων νερού στους αγρότες για καλλιέργεια νέων φυτειών για την περίοδο Αυγούστου-Δεκεμβρίου, σε όσους κατανάλωσαν ήδη την ποσότητα νερού που τους έχει εγκριθεί.

Το Τ.Α.Υ. ενημερώνει τους αγρότες να μη καταναλώνουν ποσότητες νερού πέραν αυτών που τους έχουν εγκριθεί και να μην προχωρήσουν σε νέες φυτείες αφού δεν έχουν την αναγκαία έγκριση νερού διότι η παροχή τους θα διακόπτεται. Τέλος, αναμένεται η συνεργασία τους για την επίτευξη των στόχων της υδατικής πολιτικής του κράτους για την αποφυγή νέων περιπετειών που θα είχαν δραματικές επιπτώσεις στην ήδη ταλαιπωρημένη οικονομία του τόπου.

------------------------------