17/6/14

Η Υπουργός Εργασίας μετείχε σε Δημόσια Διαβούλευση με νέους πτυχιούχους

Η Υπουργός Εργασίας μετείχε σε Δημόσια Διαβούλευση
με νέους πτυχιούχους


Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου μετείχε χθες σε Δημόσια Διαβούλευση με νέους πτυχιούχους οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους στο Σχέδιο Τοποθέτησης Άνεργων Νέων Πτυχιούχων για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς. Η Διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ), η οποία υλοποίησε το εν λόγω Σχέδιο.

Στη Δημόσια Διαβούλευση παρέστησαν, επίσης, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑνΑΔ, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και ο Αν. Γενικός Διευθυντής της ΑνΑΔ.

Σκοπός της Διαβούλευσης, ανέφερε η κα Αιμιλιανίδου, είναι η ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής του πολίτη, ως ο βασικός πυλώνας πολιτικής της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο της θεσμοθέτησης της ημέρας της Δημόσιας Διαβούλευσης. Για να εκσυγχρονιστεί το κράτος, συνέχισε η κα Υπουργός, χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή του πολίτη. Προς τον σκοπό αυτό, με βάση την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και του Υπουργικού Συμβουλίου, οι εισηγήσεις και απόψεις των πολιτών θα ληφθούν υπόψη στη χάραξη ή εκσυγχρονισμό των πολιτικών του κράτους.

Η κα Υπουργός ζήτησε επίσης από τους νέους πτυχιούχους να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις, εμπειρίες και προβληματισμούς αναφορικά με τη συμμετοχή τους στο εν λόγω Σχέδιο. Οι συμμετέχοντες στη Δημόσια Διαβούλευση εξέφρασαν τις απόψεις τους και αναφέρθηκαν στα οφέλη που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στο Σχέδιο, καθώς και εισηγήσεις για τρόπους βελτίωσης του Σχεδίου.

_______________