15/6/14

Δεύτερη Δημόσια Διαβούλευση Πολιτειακών Αξιωματούχων




Στο πλαίσιο της πολιτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ενθάρρυνση   της συμμετοχικής Δημοκρατίας και του ενεργού πολίτη και ειδικότερα των νέων, το Υπουργικό Συμβούλιο θεσμοθέτησε την «Ημέρα Δημόσιας Διαβούλευσης». Το Γραφείου του Επιτρόπου   Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έχει   αναλάβει τον συντονισμό και τον σχεδιασμό των Διαβουλεύσεων.


Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής, οι Πολιτειακοί   Αξιωματούχοι (Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Υπουργοί και Πρόεδροι Δ.Σ.), θα διαβουλευθούν με την κοινωνία των πολιτών (μαθητές, φοιτητές, οργανωμένα σύνολα, ανέντακτους πολίτες, κοινωνικούς εταίρους, το στράτευμα, τη νεολαία, κ.ά).  

Η δημόσια διαβούλευση έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις και εισηγήσεις τους επί συγκεκριμένων ζητημάτων και μέτρων, έτσι ώστε το κράτος να μπορεί να διαμορφώνει ολοκληρωμένη άποψη για τη χάραξη Πολιτικών.

Στην πρώτη Δημόσια Διαβούλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο 2013,   έγιναν  13 Δημόσιες Διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή Υπουργών και πάνω από 600 συμπολιτών   μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε στη Διαβούλευση με την οργανωμένη κοινωνία των πολιτών, με τη συμμετοχή πέραν των 100   Εθελοντικών  Οργανώσεων.

Η δεύτερη  Δημόσια Διαβούλευση άρχισε στις 4 Ιουνίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουνίου, στο πλαίσιο της οποίας ο Πρόεδρος   της Δημοκρατίας θα διαβουλευθεί με την μη οργανωμένη κοινωνία   των πολιτών, ανέντακτους πολίτες και   κυρίως νέους με ανοιχτή θεματική.
______________