6/6/14

Ο Υπουργός Άμυνας απένειμε τα έπαθλα και τις τιμητικές πλακέτες στους πρωτεύσαντες εθνοφύλακες και σκοπευτικές ομάδες



Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης απένειμε σήμερα το μεσημέρι τα έπαθλα και τις τιμητικές διακρίσεις στους πρωτεύσαντες σκοπευτές, καθώς και στις νικήτριες Μονάδες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό βολής που διεξήχθη μεταξύ των Μονάδων Εθνοφυλακής της Εθνικής Φρουράς. Η βολή άρχισε σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, στο Πεδίο Βολής Τσερίου.


Ο Υπουργός Άμυνας, στον σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη στρατιωτική κατάρτιση και το πολύ υψηλό φρόνημα των Εθνοφυλάκων, τονίζοντας ότι «για την Εθνική Φρουρά, οι Εθνοφύλακες αποτελούν ένα πλήρως αξιόπιστο και αξιόμαχο τμήμα, το οποίο βρίσκεται πάντα επί των επάλξεων, έτοιμο να υπερασπιστεί με σθένος και αυταπάρνηση την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας ενάντια σε κάθε ξένη επιβουλή».

Απευθυνόμενος προς τους εθνοφύλακες, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι η ανιδιοτελής προσφορά τους στο στράτευμα, και κατ’ επέκταση στη χώρα, αποτελεί υπόδειγμα πατριωτικής στάσης και καταδεικνύει το δρόμο της φιλοπατρίας και του καθήκοντος. Η σημερινή διοργάνωση επιδεικνύει την ικανότητα, τη βούληση και την προθυμία τους να συμβάλουν ως ένας από τους βασικούς πυλώνες στον σύγχρονο σχεδιασμό που έχει ως στόχο να καταστήσει την Εθνική Φρουρά ένα ακόμη πιο ικανό και αξιόμαχο στράτευμα, συνέχισε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας αναδιοργανώνονται και εκσυγχρονίζονται προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις νέες σύγχρονες προκλήσεις, είπε ο κ. Φωκαΐδης και κάλεσε τους εθνοφύλακες, σ΄ αυτό τον μεγάλο αγώνα, να συμμετάσχουν εμπράκτως με συναίσθηση ευθύνης και αξιοπρέπεια. «Με την πολύχρονη εμπειρία, τις γνώσεις, την υπευθυνότητα και την πειθαρχία σας, καλείστε να ενισχύσετε τις Ένοπλες Δυνάμεις και να συμβάλετε ενεργά στην εκτέλεση του βαρυσήμαντου έργου της προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της πατρίδας μας», είπε.

Κλείνοντας, συνεχάρη το ΓΕΕΦ, τη Διεύθυνση Εθνοφυλακής, τους επικεφαλής όλων των ομάδων, όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση των φετινών σκοπευτικών αγώνων, καθώς και όλους τους διαγωνιζόμενους και ιδιαίτερα τους διακριθέντες, σημειώνοντας ότι η νίκη δεν ταυτίζεται με την πρωτιά, αλλά με τη συμμετοχή, την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθε, «στοιχεία», όπως ανέφερε, «που αναδεικνύουν τη διαχρονικά γνήσια αγωνιστική διάθεση που διακρίνει την εθνοφυλακή».

___________