17/6/14

Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε σχολεία της Επαρχίας Αμμοχώστου



Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής πραγματοποίησε χθες περιοδεία   σε σχολεία όλων των βαθμίδων στην Επαρχία Αμμοχώστου.


Ο κ. Καδής επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας, όπου έτυχε εγκάρδιας υποδοχής από τους μαθητές και δασκάλους   και στη συνέχεια είχε συνάντηση με το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου. Στη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να θέσουν στον Υπουργό ζητήματα που σχετίζονται με την προσπάθεια βελτίωσης του εκπαιδευτικού τους έργου.
 
Ακολούθως, ο κ. Καδής είχε συνάντηση με τη Σχολική Εφορεία της Αγίας Νάπας και παράγοντες της περιοχής στα πλαίσια ενός ευρύτερου διαλόγου γύρω από θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική περιφέρεια της Αγίας Νάπας.

Η περιοδεία του Υπουργού Παιδείας συνεχίστηκε με επισκέψεις στην Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου, στο Λύκειο Παραλιμνίου και το Λύκειο Κοκκινοχωρίων (Φρενάρους), όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς της Μέσης Εκπαίδευσης και τοπικούς παράγοντες της περιοχής. Στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται αυτή την περίοδο στο Υπουργείο Παιδείας μέσα από τη σύσταση διαφόρων Επιτροπών Εργασίας για τον εκσυγχρονισμό θεμάτων που χρονίζουν, όπως είναι το σύστημα διορισμών και το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ενώ αναφέρθηκε και στην ευρύτερη προσπάθεια έτσι ώστε η επένδυση της πολιτείας στην Εκπαίδευση να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Υπουργός   άκουσε τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, στον θεσμό του Ενιαίου Λυκείου, τη βελτίωση των Τεχνικών Σχολών, καθώς και την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας και βίας στα σχολεία. Ο κ. Καδής   εξέφρασε για μια ακόμη φορά την πεποίθησή του ότι στην Κύπρο έχουμε υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό προσωπικό και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να σταθούν αρωγοί της συλλογικής προσπάθειας ώστε η κυπριακή εκπαίδευση να ανέβει εκεί που της αξίζει.

Ο Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε επίσης με τη Σχολική Εφορεία Παραλιμνίου και συζήτησε μια σειρά αιτημάτων που είχαν υποβληθεί με σχετικό υπόμνημα της Εφορείας προς το Υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Υπουργός έδωσε θετικά μηνύματα για όσα από τα αιτήματα βρίσκονται στις δυνατότητες του Υπουργείου.

Η περιοδεία του κ. Καδή ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα με επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο στο Λιοπέτρι, όπου συναντήθηκε με τους μαθητές και   ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου. Το σχολείο αυτό αποτελεί πρότυπο ειδικό σχολείο καθώς διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο στον χώρο της στήριξης των παιδιών με ειδικές ικανότητες.

_______________