12/6/14

Τελετή Βράβευσης Διαγωνισμού Λογοτύπου για το Πρόγραμμα Υιοθεσίας Πλοίου


Σε σεμνή τελετή που έγινε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού απονεμήθηκαν τα βραβεία για το Διαγωνισμό κατασκευής λογοτύπου για το Πρόγραμμα Υιοθεσίας Πλοίου.


Ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Εκπαίδευσης του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου   (ΚΝΕ) και Γενικός Γραμματέας της CYMEPA Δρ Μιχάλης Ιερείδης αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα και εξήγησε την αμφίδρομη σχέση μεταξύ των πλοίων με Κυπριακή Σημαία και των τμημάτων από σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης που τα έχουν υιοθετήσει, καθώς και στην τακτική επαφή, αλληλογνωριμία και συνεργασία που αναπτύχθηκε. Επίσης ανέπτυξε τη μεγάλη σημασία της Ναυτιλίας για την Κύπρο.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής επεσήμανε τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή του προγράμματος τόσο σε επίπεδο απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων από τους μαθητές, όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης του προσωπικού των πλοίων για την Κύπρο. Δήλωσε επίσης, ότι το Πρόγραμμα βρήκε μεγάλη απήχηση στα παιδιά που είχαν αθρόα συμμετοχή στο διαγωνισμό. Τόνισε ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να ενισχύει ανάλογες δράσεις.

Τα βραβεία απένειμαν ο Υπουργός, η Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων του ΚΝΕ κα Άννα Βούργου και ο Ανώτερος Επιθεωρητής Πλοίων του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας κος Κώστας Κωσταράς. Νικήτρια του Διαγωνισμού είναι η μαθήτρια Βασιλική Αποστολακοπούλου που κέρδισε ένα i - pad . Έπαινοι και δώρα δόθηκαν στη μαθήτρια Θέα Σάββα και στους μαθητές Ανδρέα Αργυρού, Κωνσταντίνο Λάμπρου και Χρίστο Πιττάλη.