30/6/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ
Γενικές πληροφορίες προς νεοσύλλεκτους για την κατάταξη



Το Υπουργείο Άμυνας, με στόχο την ομαλή κατάταξη των νεοσυλλέκτων στην Εθνική Φρουρά επιθυμεί να υπενθυμίσει τα παρακάτω σχετικά με την επικείμενη διαδικασία κατάταξης:
Η κατάταξη θα διεξαχθεί:

α) στις 4 Ιουλίου 2014, για τους εξ αναβολής λόγω υγείας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Λάρνακας.

β) από τις 7 Ιουλίου μέχρι τις 11 Ιουλίου 2014, στα λοιπά ΚΕΝ για όλους τους υπόλοιπους στρατευσίμους.

Οι νεοσύλλεκτοι, για να γίνουν δεκτοί για κατάταξη θα πρέπει, οπωσδήποτε, τη μέρα που θα καταταχθούν να φέρουν μαζί τους το σημείωμα πρόσκλησης και Δελτίο Πολιτικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο.

Πέραν των παραπάνω, οι στρατεύσιμοι καλούνται να προσκομίσουν:

 Πιστοποιητικό ή φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου υγείας ή καρτέλας, καθώς και γνωματεύσεις ιατρών / ιατρικά πιστοποιητικά,

Συμπληρωμένη την εξουσιοδότηση που τους έχει αποσταλεί, μαζί με το φωτοαντίγραφο του τραπεζικού τους λογαριασμού, έτσι ώστε το μηνιαίο χορήγημα εθνοφρουρού να τους καταβάλλεται μέσω τραπεζικού εμβάσματος,

Αποδεικτικά των γραμματικών ή τεχνικών τους γνώσεων, καθώς και οποιαδήποτε άλλα δικαιολογητικά απαιτούνται για σκοπούς μοριοδότησης  (δικαιολογητικά σχετικά με την επιλογική διαδικασία, όπως αυτά αναφέρονται στο ΜΕΡΟΣ Α’ του εγκολπίου «Υπηρετώντας την Πατρίδα»).

    Εάν για οποιονδήποτε λόγο τα δικαιολογητικά δεν υποβληθούν τη μέρα της κατάταξης, δύνανται να κατατεθούν το αργότερο μέχρι και την επόμενη μέρα από την κατάταξή τους.

Η Εθνική Φρουρά χορηγεί στους νεοσύλλεκτους όλα τα απαραίτητα είδη ένδυσης, υπόδησης κτλ και ως εκ τούτου δεν απαιτείται να προμηθευτούν οτιδήποτε από το εμπόριο. Ο στρατεύσιμος μπορεί να φέρει μαζί του είδη ατομικής καθαριότητας (βλ. περαιτέρω πληροφορίες στο ΜΕΡΟΣ Β’ του εγκολπίου «Υπηρετώντας την Πατρίδα»).  

Οι νεοσύλλεκτοι, κατά τη διάρκεια της βασικής τους εκπαίδευσης στα ΚΕΝ, που θα διαρκέσει από την ημερομηνία κατάταξης μέχρι και την 1η Αυγούστου, θα λάβουν:

- 48ωρη άδεια στις 18 Ιουλίου,
- 48ωρη άδεια στις 25 Ιουλίου,
- 48ωρη άδεια την 1η Αυγούστου, μετά την τελετή ορκωμοσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την κατάταξη, οι στρατεύσιμοι μπορούν να ανατρέξουν στο εγκόλπιο «Υπηρετώντας την Πατρίδα», το οποίο βρίσκεται αναρτημένο σε ηλεκτρονική μορφή στους ιστοτόπους του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ (www.mod.gov.cy και www.army.gov.cy) ή να απευθύνονται στη Διεύθυνση Στρατολογικού του ΓΕΕΦ (τηλ. 22417121, 22417124, 22417125) και στα κατά τόπους στρατολογικά γραφεία.   

Επίσης, οι στρατεύσιμοι και οι πολίτες μπορούν να καλούν, σε 24ωρη βάση, τον  τετραψήφιο αριθμό 1430 για παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης και πληροφοριών, χωρίς οποιοδήποτε κόστος στα τέλη κλήσης.

30/6/2014