17/6/14

Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στο Συμβούλιο Γεωργίας της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο

Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στο Συμβούλιο Γεωργίας της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο



Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συμμετέχει στο Συμβούλιο Γεωργίας της ΕΕ, το οποίο πραγματοποιείται στις 16 και 17 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο.
Στο περιθώριο του Συμβουλίου οι Υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ είχαν κατά τη διάρκεια γεύματος την ευκαιρία να συζητήσουν με τον ομόλογό τους Υπουργό Γεωργίας των ΗΠΑ κ. Tom Vilsack αναφορικά με τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων.
Ο κ. Κουγιάλης σε παρέμβασή του ανέφερε ότι η παρουσία του κ. Vilsack υποδεικνύει τη θέληση των ΗΠΑ, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία το συντομότερο δυνατόν. Πρέπει όλοι να αξιοποιήσουμε αυτή τη συγκυρία για να ενισχύσουμε τις σχέσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ στο γεωργικό τομέα, αλλά και για να δημιουργήσουμε την απαιτούμενη δυναμική, τόνισε ο κ. Υπουργός.
Ο κ. Κουγιάλης υπογράμμισε τη μεγάλη ευαισθησία της Κύπρου στο θέμα των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, κάτι που όπως είπε αποτελεί κόκκινη γραμμή, καθώς και σε άλλα θέματα που άπτονται της ανθρώπινης υγείας και της ευημερίας των ζώων. Ζήτησε, επίσης, να επικεντρωθούν οι συζητήσεις στα θέματα στα οποία υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις από τις δυο πλευρές, ούτως ώστε να εξευρεθεί το κοινό έδαφος για την επίτευξη μιας συμφωνίας που να είναι ωφέλιμη για τη γεωργία, τους αγρότες μας, αλλά και γενικότερα τους πολίτες των ΗΠΑ και των κρατών μελών της ΕΕ.

------------------------------------