6/6/14

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κ. Νίκου Χριστοδουλίδη



Σύσκεψη για το θέμα της πορείας των ερευνών σε σχέση με την κατάσταση της οικονομίας συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 24 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε σύσκεψη στις 24 Ιουνίου για να ενημερωθεί για την πορεία των ανακρίσεων και ερευνών για την κατάσταση της οικονομίας.

«Αποτελεί αίτημα της κυπριακής κοινωνίας και δεδηλωμένη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας για μηδενική ανοχή προς όλους εκείνους που ευθύνονται για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας. Επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμερίζεται ότι πρόκειται για καθολικό αίτημα, πέρα από τους αρμοδίους, στη σύσκεψη προσκλήθηκε ο Πρόεδρος και μέλη της Επιτροπής Θεσμών η οποία εξέδωσε πρόσφατα ένα εκτενές πόρισμα για το θέμα της οικονομίας», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «η σύσκεψη ουδόλως αποσκοπεί σε παρέμβαση στο έργο που διεξάγεται και για το οποίο καθόλα αρμόδιος είναι ο Γενικός Εισαγγελέας».

Αναφορικά με το θέμα της εδώ παρουσίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξέφρασε την ευαρέσκεια της Κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι «η εδώ παρουσία τους και η απόφαση για δημιουργία Γραφείου που θα λειτουργήσει από την 1η Σεπτεμβρίου είναι ένα απτό δείγμα ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.

Η εδώ παρουσία τους στέλλει και μηνύματα στους διεθνείς επενδυτές για τις ευκαιρίες που προσφέρονται στον τόπο μας».
Σε ό,τι αφορά την εισφορά από πλευράς του κράτους του Κουβέιτ προς τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους ύψους 200.000 ευρώ, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε «τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης προς το κράτος του Κουβέιτ για την εισφορά αυτή για το θέμα των αγνοουμένων, την τραγικότερη πτυχή της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής στον τόπο μας.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι σε συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κουβέιτ και της αναθέρμανσης των σχέσεών μας με το Κουβέιτ».

________________