14/5/14

Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παράταση της περιόδου των προσφορών για την ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας

Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παράταση της περιόδου
των προσφορών για την ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας

 
Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την παράταση ισχύος των προσφορών για την ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας με τη μέθοδο «Design-Build-Finance-Operate» (DBFO). Η περίοδος ισχύος των προσφορών έληγε αρχικά στις 15.5.2014 και με τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου δόθηκε παράταση για άλλους 3,5 μήνες.


Η Κυβέρνηση αποφάσισε την έγκριση της παράτασης στη βάση της δέσμευσης της για δημιουργία ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, αλλά και τιμώντας τις αποφάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης.
 
Στην περίπτωση που δεν υπάρξει οποιοδήποτε ενδιαφέρον, η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και έχοντας πάντοτε ως στόχο τη δημιουργία πηγών εσόδων για τη Δημοκρατία καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και ενδεχομένως να εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης του κρατικού πλούτου, για την εξυπηρέτηση του καλώς νοούμενου συμφέροντος της πόλης της Λάρνακας και του κράτους, γενικότερα. 

----------------------