14/5/14

Ο Υπουργός Ενέργειας θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας, στην Αθήνα

Ο Υπουργός Ενέργειας θα συμμετάσχει
στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας, στην Αθήνα


Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης αναχωρεί αύριο για την Αθήνα, όπου θα συμμετάσχει στη διήμερη Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 15 και 16 Μαΐου.

Κατά την αυριανή απογευματινή σύνοδο, οι Υπουργοί θα συζητήσουν το μείζον θέμα της ενεργειακής ασφάλειας, με ιδιαίτερη έμφαση στην υψηλή ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ από τις εισαγωγές, στον Νότιο Διάδρομο Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, στην ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς ενέργειας της ΕΕ και στην αντιμετώπιση της απομόνωσης των κρατών μελών από τα ευρωπαϊκά δίκτυα φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην πρωινή σύνοδο της Παρασκευής προγραμματίζεται να συζητηθούν οι χρηματοδοτήσεις τόσο των μέτρων ενεργειακής απόδοσης όσο και των έργων κοινού ενδιαφέροντος. Οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου θα ολοκληρωθούν με γεύμα εργασίας για συζήτηση του πλαισίου διακυβέρνησης της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια με χρονικό ορίζοντα το 2030.

Ο κ. Λακκοτρύπης επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής, 16 Μαΐου.

--------------------