5/5/14

Ο Υπουργός Εσωτερικών απεφάσισε τον άμεσο τερματισμό της ενοικίασης του κτηρίου ΙΡΙΔΑ στη Λάρνακα

Ο Υπουργός Εσωτερικών απεφάσισε τον άμεσο
τερματισμό της ενοικίασης του κτηρίου ΙΡΙΔΑ στη Λάρνακα


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος απεφάσισε τον άμεσο τερματισμό της ενοικίασης του κτηρίου ΙΡΙΔΑ στη Λάρνακα, στο οποίο στεγάζεται το Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Αμμοχώστου, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, εξοικονόμησης και περισυλλογής των δημοσίων δαπανών, ιδιαίτερα των κεφαλαίων που δαπανώνται σε ενοίκια για τη στέγαση κυβερνητικών υπηρεσιών.

Συναφώς αναφέρεται ότι στο κτήριο ΙΡΙΔΑ το οποίο βρίσκεται στη Λάρνακα επί της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού 40, φιλοξενούνται 63 εργαζόμενοι σε 2943 τ.μ. και απομένει κενός/αχρησιμοποίητος ολόκληρος ο 3ος όροφος. Για το εν λόγω κτήριο καταβάλλονται περίπου 400,837 ευρώ ενοίκιο ανά έτος.

Ο κ. Χάσικος έδωσε επίσης οδηγίες στον Αν. Διευθυντή Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας για άμεση μετακίνηση και μεταστέγαση του προσωπικού του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου Αμμοχώστου στην Επαρχία Αμμοχώστου.
Τέλος, σημειώνεται ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαδικασία εξοικονόμησης γραφειακών και αποθηκευτικών χώρων, σε παγκύπρια κλίμακα, για όλους τους Οργανισμούς που υπάγονται στο Υπουργείο Εσωτερικών.

---------------------