14/5/14

Έκθεση φωτογραφίας προς τιμή της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο


Πραγματοποιείται, στις 20 Μαΐου 2014, η τελετή εγκαινίων έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «50 χρόνια UNFICYP: Με εκτίμηση» την οποία συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Εξωτερικών και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, προς τιμή της Ειρηνευτικής Δύναμης (UNFICYP) στην Κύπρο η οποία φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας στο νησί.


Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Κατά την πενηντάχρονη ιστορία της, η UNFICYP διαδραμάτισε σημαντικό έργο με την εκτέλεση των καθηκόντων της. Με τη διοργάνωση της Έκθεσης, ο λαός και η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτίνουν φόρο τιμής στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τα 32 κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών, που έχουν συνεισφέρει δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικό και αστυνομικό προσωπικό στην UNFICYP από το 1964 και στα κράτη που στήριξαν την Ειρηνευτική Δύναμη οικονομικά με συνδρομές τους. Στην έκθεση θα γίνει ειδική μνεία στους 184 ειρηνευτές που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την ειρήνη στην Κύπρο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας θα τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 7.30 μ.μ. της 20ης Μαΐου, στην Πύλη Αμμοχώστου, ενώ η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 20 μέχρι τις 23 του τρέχοντος μηνός από τις 10 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ. και από τις 4 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

---------------------