14/5/14

Πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης και τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του 3ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών

Πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης και τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του 3ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών


Πραγματοποιήθηκε χθες, στην Πύλη Αμμοχώστου, η τελετή βράβευσης και τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του 3ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2013-2014.

Ο φετινός διαγωνισμός διοργανώθηκε σε συνεργασία με ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και συγκεκριμένα το ΤΕΠΑΚ, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την «Αιγαία» Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ διοργανώνεται για πρώτη χρονιά με στόχο να προβάλει το δημιουργικό έργο που παράγεται μέσα στα σχολεία μας. Παράλληλα στοχεύει να αναδείξει τον ρόλο που διαδραματίζει το μάθημα των Εικαστικών Τεχνών και της Φωτογραφίας στη διαμόρφωση ενεργών, δημοκρατικών, δημιουργικών, κριτικά σκεπτόμενων και συνειδητοποιημένων πολιτών που γνοιάζονται για τα όσα συμβαίνουν γύρω τους και αναλαμβάνουν ενεργό δράση ενισχύοντας τις προσπάθειες όλων για σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε, εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Αίγλη Παντελάκη αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Βραβεύοντας τους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό, αναπτύσσεται το αίσθημα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης για να συνεχίσουν να δημιουργούν και να προσφέρουν προς την κοινωνία από όποιο μετερίζι και αν την υπηρετούν. Η εικαστική τέχνη ως τέτοια, προάγει τον ίδιο τον άνθρωπο αφού συνθέτει την αισθητική αγωγή που ως σκοπό έχει να καλλιεργεί τρεις φυσικές λειτουργίες: Τις αισθήσεις, την αντίληψη και την πράξη».

---------------------