25/4/14

Στο πρόγραμμα νέων «Youth Dynamics» η Αντιγόνη Παπαδοπούλου


Συζήτηση με 25 νέους από 11 χώρες είχε σήμερα το πρωί στο Σπίτι της Ευρώπης, η Υποψήφια Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου.


Πρόκειται για νέα άτομα που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο “Youth Lysis for Crisis” το οποίο εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης 4.3 του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» που φιλοξενεί η άτυπη ομάδα νέων «Youth Dynamics».

Πρωταρχική ιδέα για υλοποίηση αυτού του προγράμματος αποτελεί το αυξημένο ποσοστό ανεργίας ανάμεσα στους νέους αλλά και η ανάγκη για επαφή, επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία των νέων από τις χώρες εταίρους.

Στόχος είναι να αναπτύξουν οι νέοι ποικίλες γνώσεις και δεξιότητες μέσα από τις οποίες θα τονωθεί η αυτοπεποίθηση, ο αυτοσεβασμός τους αλλά και το πνεύμα δημιουργικότητας για προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και μείωση της ανεργίας.

Η κ. Παπαδοπούλου στην ομιλία της, αναφέρθηκε στη δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος ως χώρα μέλος της Ε.Ε., όσον αφορά την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη ημικατοχή αλλά και στο πρόσφατο κούρεμα καταθέσεων και τις κοινωνικές επιπτώσεις που έχουν στον Κυπριακό λαό, οι μονόπλευρες πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η τρόικα, ενώ απάντησε στους προβληματισμούς που ανέπτυξαν οι νέοι.


Γραφείο Τύπου Ευρωβουλευτή
25/04/2014